Pieczona w piecu noga jagnięca bez kości
Pieczona w piecu noga jagnięcina bez kości wymaga z grubsza 10 godzin i 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Mieszanka soku z cytryny, majeranku, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest spektakularne. Spróbuj Pieczona w ziołach noga jagnięca bez kości, Pieczona w ziołach noga jagnięca bez kości, oraz Pieczona jagnięcina bez kości z sosem z czerwonego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubić oliwę z oliwek, sok z cytryny, sok z limonki, czosnek, miętę, oregano, majeranek, tymianek, rozmaryn, gałkę muszkatołową, cynamon, imbir, biały pieprz i sól. Przykryć miskę folią; przechowywać w lodówce marynaty co najmniej 1 godzinę.
Przebić jagnięcinę w wielu miejscach równomiernie nad jagnięciną; umieścić w worku zamrażarki wielkości galonów.
Zalać jagnięcinę marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza z worka i zamknąć worek. Marynować w lodówce 8 godzin na noc.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Przygotuj płytką patelnię do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania.
Usunąć jagnięcinę z marynaty; wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar płynu. Rezerwa 2 łyżki marynaty; wyrzucić resztę.
Jagnięcinę ułożyć na środku przygotowanej patelni.
Ziemniaki i marchew połączyć w dużej misce.
Wlać olej roślinny i zastrzeżone marynaty na warzywa; wrzucić do herbu. Ułożyć warzywa wokół jagnięciny. Przykryj patelnię folią aluminiową.
Piecz jagnięcinę w rozgrzanym piekarniku, aż termometr natychmiastowy odczyt włożony do środka odczyta 140 stopni F (60 stopni C), około 80 minut.
Zdejmij folię i kontynuuj gotowanie, aż mięso będzie gorące i lekko różowe w środku, o 10 więcej minut. Odpoczynek jagnięcina 10 minut przed krojeniem służyć.