smitten kitchen

smitten kitchen
Smitten kitchen może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 840 kalorii, 45g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. 168 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz chiles de arbol, jajko, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Spróbuj smitten kitchen, smitten kitchen, oraz smitten kitchen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Powrót saute pan do średniego ciepła przez 1 minutę. Zawirować w pozostałych łyżkach masła, a gdy spieni się, dodać szalotki i pozostałe 1 łyżeczka tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Saute o 2 minuty, aż szalotki są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
3
Dodać pozostałe 1/2 szklanki wermutu i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
4
Przenieść do miski i ostudzić kilka minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Ubić musztardę, jajko, posiekany estragon i szczyptę czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Wyjmij kurczaka z lodówki 30 minut przed gotowaniem, aby doprowadzić go do temperatury pokojowej. Wyrzucić przyprawy i osuszyć kurczaka papierowymi ręcznikami. Po 15 minutach dobrze przyprawić uda z obu stron solą i pieprzem.Powrót tej samej patelni saute do wysokiej temperatury przez około 2 protokół. Zawirować w oliwie z oliwek, i odczekać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Umieść udka kurczaka na patelni, skórkę w dół i gotuj od 8 do 10 minut, aż skóra będzie głęboko złotobrązowa. Odwróć uda i gotuj minutę lub dwie z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Kurczaka ułożyć na duszonych porach. Wyłączyć ogień i wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
9
Dodaj wywar z kurczaka na patelnię i zeskrobaj drewnianą łyżką, aby uwolnić chrupiące kawałki przyklejone do dna.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Duszone pory polać wywarem z kurczaka.Udka z kurczaka wrzucić do miski z mieszaniną musztardy, całkowicie je posmarować, a następnie przełożyć na duszone pory. Łyżka pozostałej mieszanki musztardy na udach kurczaka. Top każde udo bułką tartą, poklepując rękami, aby upewnić się, że są ładnie pokryte. (Chcesz dużo mieszanki musztardy i dużo bułki tartej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Piec około 40 minut, aż kurczak jest po prostu gotowane przez. Aby sprawdzić, czy mięso nie jest smaczne, pokrój mięso w pobliżu kości nożem do parowania; gdy będzie gotowe, soki z kurczaka będą czyste.Przekręć piekarnik do 246° i gotuj udka kurczaka jeszcze 10 minut, aż bułka tarta będzie złotobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
12
Podawać w naczyniu do pieczenia lub przenieść na duży ciepły talerz.Duszone Pory
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
13
Adaptacja niedzielnych kolacji w Lucques
14
Można sparować je z daniem kurczaka powyżej, ale poważnie, jeśli ten przepis wydaje się zbyt trudne w ogóle, przynajmniej obiecać youll zrobić te same. Z twardym lub miękkim jajkiem, winegretem musztardowym, ostrą sałatką i chrupiącym chlebem, będziesz miał najlepszy posiłek w historii. I to danie świetnie się nagrzewa, zrobiliśmy tę część dzień lub dwa wcześniej.6 dużych porów
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
15
Około 3/4 szklanki oliwy z oliwek extra-virgin (choć zawsze skąpić i używać mniej)1 szklanka pokrojonych szalotek1 łyżka liści tymianku1 / 2 szklanka wytrawnego białego wina 1 1/2 do 2 szklanki kurczaka lub bulionu warzywnego lub wody sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
16
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Usunąć wszelkie posiniaczone zewnętrzne warstwy z porów. Przyciąć do korzeni, pozostawiając koniec korzenia nienaruszony. Przyciąć wierzchołki pora na przekątnej, pozostawiając 2 cale zielonej części dołączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
18
Pokrój pory na pół wzdłuż i zanurz w dużej misce z zimną wodą, aby je wyczyścić. Dobrze potrząśnij porami, aby usunąć zabrudzenia tkwiące w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
19
Pozwól im usiąść na kilka minut, aby każdy piasek wewnątrz warstw spadł na dno miski. Powtórz proces, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
20
Umieść pory, przyciąć bok w dół, na ręczniku i osuszyć całkowicie.Przekręcić pory tak, aby ich ścięte boki były skierowane do góry, doprawić 2 łyżeczkami soli i kilkoma zmielonymi szczypcami czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
21
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu przez 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
22
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i odczekać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
23
Umieść pory na patelni, odetnij bok w dół, uważając, aby ich nie tłoczyć. (prawdopodobnie będziesz musiał smażyć je partiami lub w dwóch patelniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
24
Dodaj więcej oliwy z oliwek do patelni w razie potrzeby, dla każdej partii.) Sear je 4 do 5 minut, aż będą złotobrązowe. Doprawić grzbiety porów solą i pieprzem, i odwrócić je gotować kolejne 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
25
Przenieś je do dużego naczynia z tarki, wyrównując je, Wyciąć Boki skierowane do góry. (Wybierz naczynie do pieczenia lub zapiekanka, która może przejść z piekarnika na stół i która pomieści wszystkie pory i uda kurczaka, lub użyj dwóch mniejszych naczyń.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
26
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelnię i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
27
Dodać szalotki, tymianek, 1/4 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Gotować około 5 minut, aż szalotki są po prostu zaczynają kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
28
Dodać białe wino i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
29
Dodaj 1 1/2 szklanki wywaru i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
30
Wlać płyn na Pory. Zapas nie powinien ich pokrywać; w razie potrzeby dodaj więcej zapasu.Dusić w piekarniku 30 minut, aż pory będą miękkie po przekłuciu. (To zawsze trwa dłużej w moim piekarniku, ale jest mniej martwić się o to, czy idziesz do góry je z kurczakiem, w tym przypadku będą mieli dużo dodatkowego czasu pieczenia.) Zobacz więcej: kurczak, Pory, Zdjęcie, Wiosna
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
31
Zrób więcej: Link / Dodaj do Ulubionych / Pin / Drukuj / Email / 119 komentarzy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn