Smitten kitchen może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 840 kalorii, 45g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. 168 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz chiles de arbol, jajko, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Spróbuj smitten kitchen, smitten kitchen, oraz smitten kitchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Powrót saute pan do średniego ciepła przez 1 minutę. Zawirować w pozostałych łyżkach masła, a gdy spieni się, dodać szalotki i pozostałe 1 łyżeczka tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Saute o 2 minuty, aż szalotki są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
3
Dodać pozostałe 1/2 szklanki wermutu i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermut
4
Przenieść do miski i ostudzić kilka minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Ubić musztardę, jajko, posiekany estragon i szczyptę czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Wyjmij kurczaka z lodówki 30 minut przed gotowaniem, aby doprowadzić go do temperatury pokojowej. Wyrzucić przyprawy i osuszyć kurczaka papierowymi ręcznikami. Po 15 minutach dobrze przyprawić uda z obu stron solą i pieprzem.Powrót tej samej patelni saute do wysokiej temperatury przez około 2 protokół. Zawirować w oliwie z oliwek, i odczekać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Umieść udka kurczaka na patelni, skórkę w dół i gotuj od 8 do 10 minut, aż skóra będzie głęboko złotobrązowa. Odwróć uda i gotuj minutę lub dwie z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Kurczaka ułożyć na duszonych porach. Wyłączyć ogień i wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
9
Dodaj wywar z kurczaka na patelnię i zeskrobaj drewnianą łyżką, aby uwolnić chrupiące kawałki przyklejone do dna.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Duszone pory polać wywarem z kurczaka.Udka z kurczaka wrzucić do miski z mieszaniną musztardy, całkowicie je posmarować, a następnie przełożyć na duszone pory. Łyżka pozostałej mieszanki musztardy na udach kurczaka. Top każde udo bułką tartą, poklepując rękami, aby upewnić się, że są ładnie pokryte. (Chcesz dużo mieszanki musztardy i dużo bułki tartej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
(wątroba I Szyja Usunięte)
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Piec około 40 minut, aż kurczak jest po prostu gotowane przez. Aby sprawdzić, czy mięso nie jest smaczne, pokrój mięso w pobliżu kości nożem do parowania; gdy będzie gotowe, soki z kurczaka będą czyste.Przekręć piekarnik do 246° i gotuj udka kurczaka jeszcze 10 minut, aż bułka tarta będzie złotobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
12
Podawać w naczyniu do pieczenia lub przenieść na duży ciepły talerz.Duszone Pory
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
13
Adaptacja niedzielnych kolacji w Lucques
14
Można sparować je z daniem kurczaka powyżej, ale poważnie, jeśli ten przepis wydaje się zbyt trudne w ogóle, przynajmniej obiecać youll zrobić te same. Z twardym lub miękkim jajkiem, winegretem musztardowym, ostrą sałatką i chrupiącym chlebem, będziesz miał najlepszy posiłek w historii. I to danie świetnie się nagrzewa, zrobiliśmy tę część dzień lub dwa wcześniej.6 dużych porów
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
15
Około 3/4 szklanki oliwy z oliwek extra-virgin (choć zawsze skąpić i używać mniej)1 szklanka pokrojonych szalotek1 łyżka liści tymianku1 / 2 szklanka wytrawnego białego wina 1 1/2 do 2 szklanki kurczaka lub bulionu warzywnego lub wody sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
16
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Usunąć wszelkie posiniaczone zewnętrzne warstwy z porów. Przyciąć do korzeni, pozostawiając koniec korzenia nienaruszony. Przyciąć wierzchołki pora na przekątnej, pozostawiając 2 cale zielonej części dołączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
18
Pokrój pory na pół wzdłuż i zanurz w dużej misce z zimną wodą, aby je wyczyścić. Dobrze potrząśnij porami, aby usunąć zabrudzenia tkwiące w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Gruby Czerwony Cukier
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
19
Pozwól im usiąść na kilka minut, aby każdy piasek wewnątrz warstw spadł na dno miski. Powtórz proces, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
20
Umieść pory, przyciąć bok w dół, na ręczniku i osuszyć całkowicie.Przekręcić pory tak, aby ich ścięte boki były skierowane do góry, doprawić 2 łyżeczkami soli i kilkoma zmielonymi szczypcami czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
21
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu przez 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
22
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i odczekać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
23
Umieść pory na patelni, odetnij bok w dół, uważając, aby ich nie tłoczyć. (prawdopodobnie będziesz musiał smażyć je partiami lub w dwóch patelniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
24
Dodaj więcej oliwy z oliwek do patelni w razie potrzeby, dla każdej partii.) Sear je 4 do 5 minut, aż będą złotobrązowe. Doprawić grzbiety porów solą i pieprzem, i odwrócić je gotować kolejne 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
25
Przenieś je do dużego naczynia z tarki, wyrównując je, Wyciąć Boki skierowane do góry. (Wybierz naczynie do pieczenia lub zapiekanka, która może przejść z piekarnika na stół i która pomieści wszystkie pory i uda kurczaka, lub użyj dwóch mniejszych naczyń.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)
26
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelnię i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
27
Dodać szalotki, tymianek, 1/4 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Gotować około 5 minut, aż szalotki są po prostu zaczynają kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
28
Dodać białe wino i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)
29
Dodaj 1 1/2 szklanki wywaru i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
30
Wlać płyn na Pory. Zapas nie powinien ich pokrywać; w razie potrzeby dodaj więcej zapasu.Dusić w piekarniku 30 minut, aż pory będą miękkie po przekłuciu. (To zawsze trwa dłużej w moim piekarniku, ale jest mniej martwić się o to, czy idziesz do góry je z kurczakiem, w tym przypadku będą mieli dużo dodatkowego czasu pieczenia.) Zobacz więcej: kurczak, Pory, Zdjęcie, Wiosna
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
31
Zrób więcej: Link / Dodaj do Ulubionych / Pin / Drukuj / Email / 119 komentarzy