Smażony czosnek i krewetki Sriracha
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Stir-fried czosnek i krewetki Sriracha spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 315 kalorii, 47g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.89 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2266 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka brązowego cukru, olej canolan, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sriracha grzanki czosnkowe z krewetkami, Omlet z krewetek / stir-fried Eggs With Red Onions and Shrimp Recipe, oraz Pikantne krewetki smażone.
Instrukcje
W małej misce, ubić razem sok z limonki, Sriracha, i cukier i odstawić.
Rozgrzać olej w dużym woku na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodać czosnek i szalotki i Stir-smażyć, aż czosnek po prostu zaczyna się brązowy, 30 sekund do 1 minuty.
Dodaj krewetki do wok i gotować i wrzucić tylko do krewetki zaczyna się różowy ze wszystkich stron, 1 do 2 minut.
Zawirować mieszaninę Sriracha do wok i wrzucić do połączenia. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Kontynuuj gotowanie, aż krewetki są powlekane w sosie i gotowane przez, 2 do 3 minut dłużej.
Przelać krewetki na talerz, udekorować kolendrą i podawać natychmiast.