Smażone krewetki z salsą żurawinowo-cytrusową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać smażone krewetki z żurawiną-cytrusowe Salsan spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 6,37 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, krewetki, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Salsa Żurawinowo-Cytrusowa, Smażone krewetki z ciepłymi tropikalnymi owocami Salsa, oraz Tacos krewetkowe z salsą cytrusowo-awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki obrać, pozostawiając ogony nienaruszone; devein, w razie potrzeby.
Połączyć sok pomarańczowy i 2 Czosnek łyżki stołowe w płytkim naczyniu lub dużych ciężkich zip-top plastikowej torbie; dodać krewetki. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Smażyć pozostałe 2 Czosnek łyżki stołowe w gorącym oleju w dużej patelni do przetargu; dodaj krewetki, i smażyć 3 do 5 minut lub po prostu aż krewetki kolei różowy.
Podawać z salsą żurawinowo-cytrusową.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.