Smażone krewetki z groszkiem śnieżnym i grzybami
Smażone krewetki z groszkiem śnieżnym i grzybami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 20 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 37 kalorii. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, krewetki, woda, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Smażone krewetki z groszkiem śnieżnym i imbirem, Smażone krewetki z groszkiem śnieżnym i imbirem, oraz Chińskie krewetki smażone z groszkiem śnieżnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać skrobię kukurydzianą, sherry i wodę. Odstawić.Rozgrzej wok lub głęboką, ciężką patelnię na dużym ogniu.
Dodaj 2 łyżeczki. oleju arachidowego i ostrożnie przechyl i obróć patelnię, aby rozprowadzić olej. Gdy olej jest gorący, dodać krewetki i stir-fry, aż będą jasnoróżowe, ale jeszcze nie gotowane przez, o 3 protokół. Nie przegotować ich.
Przenieść na talerz.Przywrócić patelnię do wysokiej temperatury.
Mżawka w pozostałych 2 łyżeczki. olej z orzeszków ziemnych, przechylając patelnię, aby pokryć dno i boki olejem.
Dodać imbir i czosnek i smażyć, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj groszek śnieżny i grzyby i powrót krewetki na patelnię. Smażyć, aż groszek śnieżny będzie jasnozielony, 30 do 60 sekund.
Wlać bulion i gotować, aż krewetki są nieprzezroczyste w całym, 2 do 3 minut więcej.Krótko wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej do rekombinacji, a następnie wlać do patelni. Smażyć, aż sos zgęstnieje i stanie się przezroczysty, około 2 minut.
Dodać olej sezamowy, sól i pieprz.
Przełożyć do rozgrzanego naczynia i podawać natychmiast.