Smażone Krewetki Owinięte Udonem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 97 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz płatki bonito, makaron Chow udon, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Smażony Udon Z Suszonymi Krewetkami, Smażony Makaron Udon, oraz Lepszy niż na wynos smażony Udon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, cukier, olej sezamowy i tyle plastrów papryki chili, ile chcesz, do pokrywanego słoika; dobrze wstrząsnąć, aby połączyć. Wstrząsnąć ponownie tuż przed podaniem.Przygotować sałatkę ogórkową: ogórki podzielić na pół i pokroić w poprzek na pół-calowe półksiężyce.
Dodaj ogórki i szalotki do miski, wraz z ½ szklanki przygotowanego sosu do zanurzania; doprawić niewielką szczyptą soli i pieprzu i wrzucić do herbu. Przechowywać w lodówce co najmniej 15 minut.
Tuż przed podaniem (w przypadku użycia) posypać płatkami bonito.Przygotuj krewetki: ugotuj udon zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Dobrze spuścić.Podczas gdy udon jest jeszcze ciepły wyprostuj widelec, a następnie zwiń ten udon (około 12 makaronów) wokół każdej z krewetek. Odstawić do ostygnięcia. Skrobia "przykleja" makaron na miejscu.W międzyczasie umieść około 3 cali oleju w dużym głębokim garnku.
Rozgrzać olej do 350 stopni F. praca z 2 lub 3 Udon owinięte krewetki na raz głęboko smażyć je, aż krewetki są gotowane i Udon rumiane, o jeden i pół minuty (może Dwa).
Zwijaj je w oleju za pomocą długo trzymanej żaroodpornej łyżki szczelinowej, aby zapewnić równomierne brązowienie.
Rozłóż sałatkę ogórkową na talerzu do serwowania, posypując ją ciepłymi krewetkami owiniętymi udon.
Podawać pozostały sos do maczania na boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.