Smażone kotlety schabowe z sosem śmietanowym
Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz beztłuszczową maślankę, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Kotlety schabowe smażone na patelni z sosem pieczarkowym, Smażone Kotlety Schabowe Z Sosem Z Brązowego Mleka, oraz Kotlety Schabowe Duszone Z Sosem Śmietanowym.
Instrukcje
Rezerwy 2 łyżki mąki, i odstawić.
Pozostałą mąkę umieścić w płytkim naczyniu.
Połącz przyprawę Cajun, czosnek w proszku i pieprz. Kotlety wieprzowe Rub równomiernie po obu stronach mieszanką przyprawową.
Wieprzowinę zanurzyć w maślance; zagotować w mące. Lekko pokryć obie strony wieprzowiny sprayem do gotowania.
Gotować wieprzowinę, partiami, w gorącym oleju w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu 5 minut z każdej strony lub do złotego koloru.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Dodaj zarezerwowane 2 łyżki mąki do patelni kapie na patelni; wymieszać mleko i sól, i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje i bąbelkami.
Podawać natychmiast z wieprzowiną.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.