Smażone kalmary z chili i marynowanymi pomidorami
Smażone kalmary z chili i marynowanymi pomidorami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz płatki pieprzu, sól koszerną, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Smażone Kalmary Z Pomidorami, Bazylią, Rodzynkami I Orzeszkami Piniowymi, Kurczak marynowany w czosnku, Chilli i sokach cytrusowych, oraz Marynowane Kalmary Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw dużą patelnię do smażenia na dużym ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i podgrzać do połysku.
Dodać kałamarnicę i gotować na dużym ogniu, podrzucając, aż zacznie się matowy, o 1 minutę. Kiedy kalmary zaczyna kolor dodać czosnek i sól. Kontynuuj gotowanie na dużym ogniu, aż czosnek będzie złoty kolor. Następnie dodaj chili, pomidory, pietruszkę i czerwoną paprykę, rzucając do połączenia.
Zdjąć z ognia i zakończyć sokiem z cytryny.