Smażone i faszerowane kulki ryżowe (Arancini di Riso)
Smażone i faszerowane kulki ryżowe (Arancini di Riso) wymaga około 30 minut od początku do końca. Przepis ten służy 6. Ta przystawka ma 428 kalorii, 18g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 16% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka przyprawionej bułki tartej, bulionu z kurczaka, liści bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 54% to danie jest solidne. Spróbuj Arancini di Riso, Arancini / Smażone Kulki Risotto, oraz Krokiety Risotto: Arancini Di Riso podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Okruchy chleba włożyć do średniej miski. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Nadzienie: w średniej misce połączyć risotto, bułkę tartą, parmezan, bazylię i jajka. Wilgotnymi dłońmi, używając około 2 łyżek mieszaniny risotto, uformuj mieszaninę w kulki o średnicy 1 3/4 cala. Zrób dziurę w środku każdej kuli i włóż kostkę Gorgonzoli. Przykryj otwór, aby całkowicie zamknąć ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Gorgonzola
Parmezan
Ser
Bazylia
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Toczyć kulki w panierce do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
4
W dużym rondlu o ciężkim dnie wlać wystarczającą ilość oleju, aby napełnić patelnię około 1/3 drogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
5
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju osiągnie 350 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba brązowieje w ciągu około 2 minut.) W partiach smażyć kulki ryżowe, obracając od czasu do czasu, do złotego, około 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Ryż
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
6
Osuszyć na papierowych ręcznikach i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
7
W średnim rondlu doprowadzić bulion do duszenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ciepło do niskiego i utrzymać bulion gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
W dużym, ciężkim rondlu rozpuścić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Dodać cebulę i gotować, mieszając często do miękkości, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
10
Dodaj ryż i wymieszaj z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ryż
11
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż większość płynu wyparuje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
12
Dodać 1/2 szklanki gorącego bulionu i mieszać do prawie całkowitego wchłonięcia, około 2 minut. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi bulionu wchłonąć przed dodaniem następnego. Gotuj ryż, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, a mieszanina będzie kremowa, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Ryż
13
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z pozostałym masłem, parmezanem, solą i pieprzem.