Smak: wędzona czekolada i lody Tequila

Smak: wędzona czekolada i lody Tequila
Need a deser bezglutenowy? Scooped: wędzona czekolada i lody Tequilan może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, ziarna kawy, tequilę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1034 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Scooped: lody z białej czekolady z nerdami, Pieczone buraki i lody z ciemnej czekolady, oraz Skórka: lody z białej czekolady miętowe z melasą z granatu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym, ciężkim dnie garnku podgrzać pół i pół na małym / średnim płomieniu z przyprawami (cynamon, czarny kardamon, anyż i kawa), aż do zaparzenia o Smaku, około 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
W innym garnku wymieszaj cukier turbinado, 2 łyżki tequili i trochę wody (około 1/4 szklanki) i gotuj na średnim ogniu, aby karmelizować cukier, około 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
TequilaTequila
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Gdy sos karmelowy jest jeszcze ciepły, wlej go (ostrożnie)do garnka z pół na pół i przyprawami. Może pęcherzyków i piany, więc wlać powoli i równomiernie, i mieszać jak wlać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Wlać miód do tego samego garnka kiedyś karmelizować cukier, i gotować na małym ogniu, aż zacznie się karmelizować, jak również, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Wymieszać do garnka z pół na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
W misce do mieszania ubić żółtka, aż kolor się rozjaśni, około 4 do 5 minut ciągłego ubijania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Temperuj jajka do garnka. Uwaga: ten proces jest w rzeczywistości dość łatwy, wymaga tylko trochę cierpliwości. Aby hartować jajka, musisz je rozgrzać, zanim wlej je do gorącej pół na pół; jeśli wlej zimne żółtka bezpośrednio do garnka, zsiadną i skończysz z jajecznicą unoszącą się w bazie lodów. Zacznij od zgarnięcia kilku chochli gorących pół na pół do jajek i dobrze wymieszaj, aby włączyć. Gdy zewnętrzna część miski do mieszania będzie ciepła w dotyku, będziesz wiedział, że jajka są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Powoli i ostrożnie wlać je z powrotem do garnka, używając gumowej szpatułki do zeskrobania miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Wymieszać, aby upewnić się, że wszystkie żółtka są rozpuszczone w pół na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
10
Kontynuuj gotować podstawę lodów na małym / średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje tylną część łyżki, około 8 do 10 minut. Jeśli masz pod ręką termometr, mieszanina powinna podgrzać się do 71°, aby upewnić się, że jajka zostały dokładnie ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
11
Umieść czekoladę w misce do miksowania, a gorącą bazę lodów wlej przez sitko siatkowe do miski i na czekoladę. Ciepło z cieczy stopi czekoladę, więc mieszać go wokół, aby upewnić się, że dostaje mieszane i stopione równomiernie. Jeśli masz blender zanurzeniowy, użyj go. Jeśli nie, proste mieszanie drewnianą łyżką lub łopatką wystarczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
12
Po całkowitym rozpuszczeniu czekolady wlej do miski około 6 łyżek tequili. To przesunięcie górnej granicy ilości alkoholu, który lody mogą zawierać i nadal być w stanie zamrozić-jeśli nie jesteś w smaku tequili, użyj tylko 3 łyżki stołowej lub wybierz inny alkohol, który bardziej Ci się podoba. Jeśli chcesz lodów, które są naprawdę boozy, umieścić 8 (lub więcej), ale pamiętaj, że produkt końcowy będzie topić się szybciej z większą ilością alkoholu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
AlkoholAlkohol
TequilaTequila
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
13
Schłodzić bazę w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
14
Pozostawienie bazy lodów przez noc pozwala na krystalizację tłuszczów, a białka nawilżanie—w języku angielskim sprawia, że tekstura jest nieporównywalnie gładka, gdy obracasz ją w maszynie następnego ranka. Jeśli nie możesz poczekać na noc, pozostaw bazę w lodówce do ostygnięcia, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
15
Spin bazę w maszynie do lodów, a następnie przechowywać w zamrażarce przez kolejną godzinę lub dwie-lub po prostu zjeść od razu!
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
16
Udekoruj odrobiną soli morskiej lub soli wędzonej, jeśli chcesz być naprawdę elegancki, dla niesamowitego słodko-słonego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia1
OkazjeLetnie
Magazyn