Smak: wędzona czekolada i lody Tequila
Need a deser bezglutenowy? Scooped: wędzona czekolada i lody Tequilan może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, ziarna kawy, tequilę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1034 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Scooped: lody z białej czekolady z nerdami, Pieczone buraki i lody z ciemnej czekolady, oraz Skórka: lody z białej czekolady miętowe z melasą z granatu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym, ciężkim dnie garnku podgrzać pół i pół na małym / średnim płomieniu z przyprawami (cynamon, czarny kardamon, anyż i kawa), aż do zaparzenia o Smaku, około 30 do 40 minut.
W innym garnku wymieszaj cukier turbinado, 2 łyżki tequili i trochę wody (około 1/4 szklanki) i gotuj na średnim ogniu, aby karmelizować cukier, około 7 do 8 minut.
Gdy sos karmelowy jest jeszcze ciepły, wlej go (ostrożnie)do garnka z pół na pół i przyprawami. Może pęcherzyków i piany, więc wlać powoli i równomiernie, i mieszać jak wlać.
Wlać miód do tego samego garnka kiedyś karmelizować cukier, i gotować na małym ogniu, aż zacznie się karmelizować, jak również, o 5 protokół.
Wymieszać do garnka z pół na pół.
W misce do mieszania ubić żółtka, aż kolor się rozjaśni, około 4 do 5 minut ciągłego ubijania.
Temperuj jajka do garnka. Uwaga: ten proces jest w rzeczywistości dość łatwy, wymaga tylko trochę cierpliwości. Aby hartować jajka, musisz je rozgrzać, zanim wlej je do gorącej pół na pół; jeśli wlej zimne żółtka bezpośrednio do garnka, zsiadną i skończysz z jajecznicą unoszącą się w bazie lodów. Zacznij od zgarnięcia kilku chochli gorących pół na pół do jajek i dobrze wymieszaj, aby włączyć. Gdy zewnętrzna część miski do mieszania będzie ciepła w dotyku, będziesz wiedział, że jajka są gotowe.
Powoli i ostrożnie wlać je z powrotem do garnka, używając gumowej szpatułki do zeskrobania miski.
Wymieszać, aby upewnić się, że wszystkie żółtka są rozpuszczone w pół na pół.
Kontynuuj gotować podstawę lodów na małym / średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje tylną część łyżki, około 8 do 10 minut. Jeśli masz pod ręką termometr, mieszanina powinna podgrzać się do 71°, aby upewnić się, że jajka zostały dokładnie ugotowane.
Umieść czekoladę w misce do miksowania, a gorącą bazę lodów wlej przez sitko siatkowe do miski i na czekoladę. Ciepło z cieczy stopi czekoladę, więc mieszać go wokół, aby upewnić się, że dostaje mieszane i stopione równomiernie. Jeśli masz blender zanurzeniowy, użyj go. Jeśli nie, proste mieszanie drewnianą łyżką lub łopatką wystarczy.
Po całkowitym rozpuszczeniu czekolady wlej do miski około 6 łyżek tequili. To przesunięcie górnej granicy ilości alkoholu, który lody mogą zawierać i nadal być w stanie zamrozić-jeśli nie jesteś w smaku tequili, użyj tylko 3 łyżki stołowej lub wybierz inny alkohol, który bardziej Ci się podoba. Jeśli chcesz lodów, które są naprawdę boozy, umieścić 8 (lub więcej), ale pamiętaj, że produkt końcowy będzie topić się szybciej z większą ilością alkoholu.
Schłodzić bazę w lodówce przez noc.
Pozostawienie bazy lodów przez noc pozwala na krystalizację tłuszczów, a białka nawilżanie—w języku angielskim sprawia, że tekstura jest nieporównywalnie gładka, gdy obracasz ją w maszynie następnego ranka. Jeśli nie możesz poczekać na noc, pozostaw bazę w lodówce do ostygnięcia, około 4 godzin.
Spin bazę w maszynie do lodów, a następnie przechowywać w zamrażarce przez kolejną godzinę lub dwie-lub po prostu zjeść od razu!
Udekoruj odrobiną soli morskiej lub soli wędzonej, jeśli chcesz być naprawdę elegancki, dla niesamowitego słodko-słonego połączenia.