Skrzydła Teriyaki
Need a gluten free hor d ' oeuvre? Skrzydła Teriyaki może być spektakularny przepis spróbować. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 627 kalorii, 39g białka, oraz 41 g tłuszczu. 5 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz sos serowy, masło, sos teriyaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 80%. Spróbuj Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, Teriyaki Barbecue Wings, oraz Dzikie Skrzydła Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Masło rozpuścić na patelni. Odciąć końcówki skrzydeł i wyrzucić lub zapisać do innego użytku. Znajdź połączenie i przeciąć skrzydła na dwie części. Doprawić skrzydełka solą czosnkową i pieprzem.
Umieścić na patelni i piec na złoty kolor, o 30-40 protokół.
Wlać sos Teriyaki na złote skrzydła i wrzucić do płaszcza.
Piec przez 20 minut więcej, często obracając.
Podawać z sosem z sera pleśniowego na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.