Serowe placki ziemniaczane z warzywami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj serowych naleśników ziemniaczanych z warzywami. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 35 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 59 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Mieszanka cebuli, brokuły, łagodny ser cheddar, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Serowe Placki Ziemniaczane Puree, Tandetne Resztki Puree Ziemniaczanego, oraz Serowy makaron z warzywami.
Instrukcje
Wymieszaj ziemniaki, brokuły, 1 szklankę sera, jajka, cebulę i przyprawy.
Roztopić 1 Łyżkę. masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Łyżka 2 Łyżki. mieszaniny ziemniaków na patelnię; naciśnij lekko, aby spłaszczyć. Powtórz z pozostałą mieszaniną ziemniaków, pozwalając na około 1 cal między naleśnikami. (Powinieneś być w stanie gotować 6 do 8 naleśników na raz.) Gotować od 2 do 3 min. z każdej strony lub aż do chrupiącego i złocisto brązowego po obu stronach.
Osuszyć na papierowych ręcznikach; umieścić na nieczystych blachach do pieczenia. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną ziemniaków, dodając pozostałe masło w razie potrzeby.
Posypać równomiernie serem.
Naleśniki Broil, 4 do 6 cali od ciepła, 1 do 2 min. albo aż ser się rozpuści.