Sernik z trzema serami na przystawkę
Sernik z trzema serami i przystawką zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 10 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 20 g tłuszczu i łącznie 265 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 1,02 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku czosnkowego, bazylii, sera ricotta i jajek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 27% wyniku , co nie jest aż tak niesamowite. Podobne przepisy to Sernik z przystawką , Sernik z kiełbasą i Przystawka z kiełbasą i Sernik z przystawką na słono .
Instrukcje
W małej misce połącz okruchy krakersów i masło. Naciśnij spód i 1 cal w górę po bokach natłuszczonej 9-calowej. tortownica.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia i odłóż na bok.
W dużej misce ubij serek śmietankowy, ser ricotta i ser feta na gładką masę.
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia. Wymieszaj śmietanę, bazylię i proszek czosnkowy. Złóż paprykę.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż środek ciasta będzie prawie gotowy. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut. Ostrożnie przesuń nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować; chłodzić 1 godzinę dłużej. Schłodzić przez noc.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Late Harvest Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes to moje ulubione serniki. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Możesz spróbować Chateau Chantal Late Harvest Riesling. Oceniającym podoba się, z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
![Riesling z późnych zbiorów Chateau Chantal]()
Riesling z późnych zbiorów Chateau Chantal