Sernik Pistacjowy Kruchy
Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz kruche ciasteczka, masło, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sernik Nektarynowy z Pistacją kruchy, Pistacjowa Krucha, oraz Pistacjowa Krucha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. zmiksuj kruche pieczywo, orzechy i cukier w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Dodać masło; procesować, aż utworzą się wilgotne grudki. Naciśnij na dno formy sprężynowej o średnicy 9 cali z 2 bokami o wysokości 3/4 cala. Owiń Na Zewnątrz patelni folią.
Piec ciasto na złoty, o 15 protokół. Fajne ciasto.
W dużej misce ubić ser śmietankowy, cukier i kardamon na gładką masę. Ubić w jajkach 1 na raz.
Dodaj 1 szklankę kwaśnej śmietany, nektar gruszkowy, mąkę i wanilię i ubijaj do wymieszania.
Wlać nadzienie na skórkę.
Upiec sernik, aż nadmuchany na brzegach i delikatnie ustawić w środku, około 1 godziny 5 minut.
Przenieść sernik do stelaża; ostudzić 10 minut.
W międzyczasie wymieszać białą czekoladę w górnej części podwójnego kotła ustawionego na ledwo gotującej się wodzie, aż będzie gładka (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody). Ostudzić czekoladę do letniej; ubić w pozostałej 1 1/4 szklanki kwaśnej śmietany.
Rozprowadzić polewę na ciepłym nadzieniu. Ciasto w lodówce odkryte przez noc.
Wytnij wokół boków patelni; uwolnij boki patelni.
Połóż ciasto na talerzu. Stand kruche kawałki na krawędzi w polewa na sernik.