Serbian Ground Beef, Veggie, and Potato Bake
Serbska mielona wołowina, warzywko i ziemniak to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 312 smakoszy i kucharzy. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonej wołowiny, mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Spróbuj Mielona Wołowina Piec Spiralny, Pieczenie Mielonego Makaronu Wołowego, oraz Frank ' S Cabbage and Ground Beef Bake (Crock-Pot, Slow Cooker) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmarować naczynie zapiekane.
Na patelni na średnim ogniu, gotować wołowinę, aż równomiernie brązowy.
Usuń wołowinę z patelni, zastrzegając soki, i odstawić.
Wymieszać w oliwie z oliwek,i podsmażyć zielony pieprz, cebula, marchew, i seler do miękkości.
Powrót wołowiny na patelni, i doprawić papryką, sól, pieprz czarny, pieprz czerwony, cynamon, i goździki. Wymieszać z wodą i czerwonym winem,aż do ogrzania. Rozpuścić kostkę bulionu wołowego w mieszaninie.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj w pół na pół.
Spód przygotowanego naczynia żaroodpornego warstwą wystarczającej ilości plastrów ziemniaków do pokrycia.
Na ziemniaki ułożyć mieszankę wołowo-warzywną, a na wierzch dodać pozostałe ziemniaki.
Gotować, pod przykryciem, 45 minut w nagrzanym piekarniku, lub aż ziemniaki będą miękkie.