Scotch Scones
Need a wegetariański posiłek poranny? Szkockie bułeczki mogą być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 253 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka rodzynek, masła, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 17%. Spróbuj Świąteczne poranne bułeczki {aka wanilia, gałka muszkatołowa i bułeczki o zapachu rozmarynu}, Jak zrobić bułeczki w toster & a dla jagód i śmietany bułeczki, oraz Pumpkin Spice Scones Tips + Tricks for MOIST Scones dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Pokroić w maśle, pocierając mieszaninę między palcami, aż mieszanina będzie w porządku i kruche; wymieszać rodzynki. W małej misce wymieszaj jajko i mleko; wymieszaj z suchymi składnikami, aby utworzyć miękkie ciasto.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala. Dip cutter do mąki, i stempel bułeczki. Być może trzeba ponownie rozwałkować ciasto, aby uzyskać 1
Rozgrzej suchą nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu. Gotować każdą stronę bułeczki, aż lekko podniesiony i złoty kolor brązowy.
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.