Schłodzona Wiosenna Zupa Grochowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj schłodzonej wiosennej zupy grochowej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.36 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 424 kalorie, 15g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion z kurczaka, bekon, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Schłodzona Wiosenna Zupa Grochowa, Schłodzona Zupa Grochowa, oraz Schłodzona Zupa Grochowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim garnku do zupy, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 6 protokół.
Przełożyć boczek na talerz.
W tym samym garnku podgrzać oliwę z oliwek.
Dodać seler, cebula i Por i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 7 protokół.
Dodaj wywar z kurczaka, 4 plastry gotowanego boczku, 1 gałązkę rozmarynu i po szczypcie soli i białego pieprzu. Dusić, aż warzywa będą bardzo miękkie, o 15 protokół. Odrzuć boczek i rozmaryn. Używając szczelinowej łyżki, przenieś warzywa do blendera.
Tymczasem doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać zatrzaski cukru i gotować przez 3 protokół.
Dodać mrożony groszek i pietruszkę i gotować tylko do ogrzania przez, o 1 minutę; odcedzić.
Do blendera dodać cukier, groszek i pietruszkę i puree, aż będzie gładka, dodając kilka łyżek bulionu, aby rozluźnić mieszaninę.
Przełożyć zupę i pozostały bulion do dużej miski ustawionej w większej misce z lodowatą wodą do ostygnięcia.
W małym rondlu zagotuj śmietanę, czosnek i pozostałą gałązkę rozmarynu. Dusić na małym ogniu, aż lekko zmniejszona, o 5 protokół. Przecedzić krem czosnkowy do miski i ostudzić.
Schłodzoną zupę grochową wrzucić do miski i skropić kremem czosnkowym. Pozostałe 4 plastry boczku pokruszyć w każdej misce i podawać.