Schab pieczony z farszem jabłkowo-kminkowym
Pieczony Schab z farszem jabłkowo-kminkowym wymaga z grubsza 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 509 kalorii, 54g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś schab bez kości, bułkę tartą, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Schab Pieczony Z Farszem Jabłkowym, Cebulowym I Suszonymi Śliwkami, Schab pieczony z farszem figowo-jabłkowym, oraz Schab z farszem żurawinowo-jabłkowym.
Instrukcje
Roztopić masło na małym ogniu i gotować cebulę, aż będzie przezroczysta, a następnie usunąć cebulę z ognia. Złożyć bułkę tartą, jabłka, rodzynki, skórkę pomarańczową i kminek, doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Przeciąć kieszeń na schab między mięsem a zewnętrzną warstwą tłuszczu, kieszeń powinna być nieśmiała osiągając każdy koniec schabu o jeden cal. Wypełnij kieszeń farszem.
Zwiń schab wzdłuż zamykając wypchaną kieszeń i zawiąż sznurkiem. Strzelić skórkę wieprzowiny ostrym nożem.
Ubij razem cydr i śmietanę i umieść w zapiekance równej wielkości wieprzowiny.
Wieprzowinę umieścić w skórce zapiekanki od strony dołu i piec przez 30 minut.
Po 30 minutach obrócić wieprzowinę i gotować, skórkę do góry, przez kolejne 30 minut.
Zmniejsz ciepło do 350 stopni F i gotuj przez kolejną godzinę (podlewaj co 20 minut sokami z patelni) lub aż osiągniesz wewnętrzną temperaturę 150 stopni F.
Odstawić na 20 minut. Deglaze patelni z 2 uncji białego wina i sezon. Mięso pokroić w plasterki i podawać z jus.