Schab nadziewany cytryną i Prosciutto pieczony z Broccolini
Lemon-i Prosciutto-Nadziewane Schab pieczony z Broccolini może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 46g białka, oraz 21 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, panko, prosciutto i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczeń schabowa faszerowana koprem i Prosciutto, Schab pieczony z farszem figowym i Prosciutto, oraz Pieczeń Schabowa Faszerowana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić wieprzowinę, tłustą stronę w dół, na powierzchni roboczej z 1 krótkim końcem do siebie. Używając długiego cienkiego ostrego noża i zaczynając od 1/2 cala powyżej spodu pieczenia, Wytnij 1/2 cala wzdłuż prawej strony. Kontynuuj cięcie 1/2 cala nad spodem, rozwijając pieczeń jak dywan. Ułóż prosciutto równomiernie na wieprzowinie, nakładając się w razie potrzeby. Ułóż plastry cytryny na prosciutto.
Posypać panko, następnie szczypiorek.
Posypać 1/2 łyżeczki grubej soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Skręć wieprzowinę tak 1 krótki koniec twarze. Zaczynając od 1 krótkiego końca, zwiń wieprzowinę; ułóż stronę szwu w dół na powierzchni roboczej(strona tłuszczu będzie skierowana do góry). Za pomocą sznurka kuchennego, krawat w odstępach od 1 do 1 1/2 cala.
Przełożyć wieprzowinę, tłustą stronę do góry, na patelnię.
Posypać 1 łyżeczką grubej soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Gotować broccolini w garnku wrzącej osolonej wody, aż chrupiące-miękkie, o 2 protokół.
Drenaż; cool. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryj wieprzowinę; wyluzuj. Zawiń broccolini w ręczniki papierowe, a następnie plastikowe; chill.
Umieść 1 stojak w górnej trzeciej i 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 450 & Deg;F.
Umieścić wieprzowinę na Dolnym stojaku; pieczeń 15 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 325 ° F; pieczona wieprzowina, aż natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 145 ° F Po włożeniu do środka wieprzowiny, 45 do 60 minut dłużej, w zależności od grubości pieczeni.
Przenieś do deski do krojenia. Zwiększyć temperaturę pieca do 191°.
Broccolini podzielić między 2 obramowane blachy do pieczenia.
Skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem, a następnie wymieszać.
Umieścić w piekarniku i piec do miękkości i lekko rumiane, o 10 protokół, odwracając arkusze w połowie pieczenia.
W międzyczasie umieść patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu.
Dodać bulion i wino; doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 8 protokół. Wymieszać z masłem.
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej i mieszać, aż sos zgęstnieje, 1 do 2 minut. SOS przecedzić do małego dzbanka. Doprawić solą i pieprzem.
Używając nożyczek kuchennych, Wytnij sznurek wzdłuż górnej części pieczenia; Odrzuć.
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1/2 cala; ułożyć na półmisku.
Skropić sokiem z cytryny na broccolini; doprawić solą i pieprzem.
Podawać wieprzowinę z broccolini, przechodząc sosem obok.