Schab jagnięcy z pikantną glazurą daktylową

Schab jagnięcy z pikantną glazurą daktylową
Schab jagnięcy z pikantną glazurą daktylową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.87 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać schab jagnięcy, koniczyna miód, ketchup, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny gulasz jagnięcy z Daktylem, miętą i natką pietruszki Gremolata, Polędwica wieprzowa nadziewana oliwką i Medjool Date, oraz Schab Pieczony Z Glazurą Brzoskwiniową.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać cebulę i gotować, aż lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Dodaj bulion z kurczaka, 3/4 szklanki wody, ketchup, ocet, imbir, cayenne, daktyle, goździki, laska cynamonu i miód do smaku i gotować, aż daty są bardzo miękkie i mieszanka zmniejszyła się nieznacznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
DaktyleDaktyle
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj posiekaną kolendrę i sól i pieprz do smaku i pulsu do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
7
Przełożyć do miski i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wyjąć 1/4 szklanki do dekoracji.
9
Podgrzej grill węglowy lub gazowy do średniej wysokości w celu bezpośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Jagnięcinę posmarować olejem z obu stron i posypać solą i pieprzem. Grill, szczotkowanie z glazury i obracając raz lub dwa razy, aż gotowane do średnio rzadkie, około 10 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Usuń i pozostaw przed krojeniem.
12
Kładziemy plastry jagnięciny na talerzu, skropimy zarezerwowaną glazurą i udekorujemy liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn