Scaloppine z kurczaka z wiosenną sałatką ziołową

Scaloppine z kurczaka z wiosenną sałatką ziołową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Scaloppine z kurczaka z wiosenną sałatką ziołową. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz ocet szampański, liście szpinaku dla niemowląt, rukolę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet szampański, można śledzić to danie główne z Champagne Jello Parfaits-Niskokaloryczne jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cielęcina Scaloppine z wiosennym groszkiem i szparagami, Scaloppine z kurczaka z groszkiem cukrowym, szparagami i sałatką z cytryny, oraz Chrupiące Sajgonki Z Sałatką Ziołową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować kurczaka, umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt każdy kawałek do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
Połącz kurczaka i maślankę w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij. Marynować w lodówce przez 2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
4
Kurczaka osuszyć ręcznikami papierowymi; posypać 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Mąkę, estragon i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu połączyć w płytkiej misce. Dredge kurczaka w mieszaninie mąki; strząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
EstragonEstragon
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
8
Aby przygotować sałatkę, włóż haricots verts do dużego rondla z wrzącą wodą; gotuj 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Odsączyć i zanurzyć w lodowatej wodzie; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
WodaWoda
10
W dużej misce umieść fasolkę, szpinak, rukolę, rukolę, pietruszkę i szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
Rukiew WodnaRukiew Wodna
RukolaRukola
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzpinakSzpinak
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
W małej misce wymieszać szalotki, sok, olej, ocet, musztardę, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu, mieszając trzepaczką. Łyżka 3 łyżki mieszanki szalotki na mieszaninie szpinaku; wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MusztardaMusztarda
SzpinakSzpinak
OcetOcet
PieprzPieprz
SokSok
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Umieścić 2 szklanki mieszanki sałatki na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 pół piersi kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
13
Skropić kurczaka równomiernie z pozostałą mieszanką szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SzalotkaSzalotka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn