Sałatka ze szpinakiem i ostrym bekonem
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, sałatka ze szpinakiem z ostrym bekonem może być świetnym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 6 g białka i 10 g tłuszczu. Za 94 centy za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup grzyby, ocet jabłkowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre w bardzo przystępnej cenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 48% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka szpinakowa z ostrym dressingiem z bekonu, Sałatka szpinakowa z ostrym dressingiem z bekonu i Sałatka szpinakowa z ostrym dressingiem z bekonu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj szpinak, grzyby i cebulę. Podzielić na cztery talerze sałatkowe; na wierzchu ułożyć pomidory. Odłożyć na bok.
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjmij na ręczniki papierowe; odprowadzić, zachowując skropliny.
Do odcieków dodać wodę, ocet i cukier. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia.
Do jajek wmieszaj 3 łyżki gorącego sosu; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Skropić sałatki; posypać boczkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
NV Ruinart, Wino