Sałatka ze szparagów, prażonych buraków i koziego sera
Szparagi, pieczone buraki i sałatka z kozim serem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $10.45 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 399 kalorii, 20g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, buraki, ser kozi i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka z prażonych buraków pistacjowo-kozim serem, Zielona sałatka z prażonymi burakami, kozim serem i migdałami, oraz Ogolona Sałatka z brukselki z prażonymi burakami, pekanami i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki piec w jednej warstwie na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia w 425 przez 40 do 45 minut lub do miękkości, mieszając co 15 minut; całkowicie ostudzić.
Ubij razem 1 szklankę oliwy z oliwek, ocet winny czerwony, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce; odstawić vinaigrette.
Buraki obrać; pokroić w kliny. Wymieszać czerwone buraki, 1/4 szklanki winegret, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu; odstawić. W osobnej misce, wrzucić razem złote buraki, 1/4 szklanki vinaigrette, Pozostałe 1/8 łyżeczki soli, i pozostałe 1/8 łyżeczki pieprzu; odstawić.
Cut top 3 cale ze szparagów, gotować we wrzącej wodzie na pokrycie 1 do 2 minut lub aż chrupiące-miękkie. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić.
Połączyć szparagi i 1/2 szklanki winegret; odstawić.
Pokrój kozi ser na 6 równych plastrów.
Umieścić 1 plasterek sera w 3-calowym okrągłym kutrze lub formie pierścieniowej; posypać 1/2 łyżeczki szczypiorku. Szczypiorek wcisnąć do sera; wyjąć nóż.
Przełożyć ser na talerz. Powtórz procedurę z pozostałym serem i szczypiorkiem.
Szparagi układamy równomiernie na serowych krążkach. Wierzch z buraków i mżawka z pozostałym vinaigrette.
Posypać popękany pieprz i oliwę z oliwek wokół krawędzi płyty, w razie potrzeby.
* Uwaga: małe czerwone buraki mogą być zastąpione złocistymi.