Sałatka z wędzonej makreli, pomarańczy i kuskusu
Sałatka z wędzonej makreli, pomarańczy i kuskusu może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Ten przepis z BBC Good Food ma 109 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz kuskus-użyj pełnoziarnistego, jeśli możesz go zdobyć, pomarańcze, rukolę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Podobne przepisy to Sałatka z selera, pomarańczy i wędzonej makreli, Makrela wędzona z ziołami i buraczanym kuskusem, oraz Wędzona Makrela, Jabłko I Rukola Na Wielkim Kuskusie.
Instrukcje
Kuskus zalać 250 ml wrzącej wody, przykryć i pozostawić 10 minut, a następnie wypchnąć widelcem. Tymczasem zrób opatrunek.
Wymieszaj sok pomarańczowy, ocet, cukier i olej z odrobiną przypraw.
Kuskus wymieszać z pozostałymi składnikami.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.