Sałatka z soczewicy z cytryną i migdałami
Sałatka z soczewicy z cytryną i migdałami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz szalotkę, ocet sherry, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka Z Cukinii Z Cytryną, Migdałami I Parmezanem, Sałatka z jarmużu cytrynowo-klonowego z daktylami i migdałami, oraz Cytrynowa Sałatka Z Kuskusem Z Kolendrą, Rodzynkami I Migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś soczewicę z wystarczającą ilością zimnej wody, aby przykryć do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu około 15 minut do miękkości.
Odcedzić, spłukać pod zimną wodą i ostudzić.
Ocet i olej ubić w misce.
Dodaj soczewicę, filiżankę kolendry, zachowane cytryny, i połowę szalotki. Doprawić solą i pieprzem.
Masło rozpuścić na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać migdały i gotować, często mieszając, aż złoty kolor będzie brązowy.
Odcedzić i ostudzić na ręcznikach papierowych. Migdały wymieszać z sałatką z soczewicy.
Odstawić na 10 minut lub tak niech smaki mieszają.
Pozostałą cebulę i kolendrę rozrzucić na sałatce i podawać w temperaturze pokojowej.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;