Sałatka z pieczonych buraków z marynowaną cebulą i fetą

Sałatka z pieczonych buraków z marynowaną cebulą i fetą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z pieczonych buraków z marynowaną cebulą i Fetanem. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 161 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sera feta, ocet szampański, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z kopru włoskiego, krwistej pomarańczy i awokado, Bi-Rite Market ' s BLT&E Z Harissą Mayo, oraz Bi-Rite Market ' s Curry Coconut bataty Mash.

Instrukcje

1
Cebulę, ocet i kilka szczypt soli połączyć w małej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Jeśli używasz buraków dla niemowląt, pozostaw skórę na skórze, ale zmniejsz ją o połowę lub ćwierć w razie potrzeby,aby miały grubość około 1 cala. Jeśli używasz średnich lub dużych buraków, obrać i pokroić w 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Duże Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja4 Duże Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
3
Zmieść kosz na parowiec w dużym garnku, dodaj wodę tylko na dno kosza i ułóż buraki w jednej warstwie. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu, przykryć garnek i zmniejszyć ogień, aby utrzymać energiczne gotować na wolnym ogniu. Gotować, aż buraki będą całkowicie miękkie po przekłuciu szaszłykiem, około 30 minut. (Miej oko na poziom wody podczas gotowania i dodaj więcej, jeśli grozi wyschnięciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Wyjąć z ognia i ostudzić. Jeśli używasz małych buraków, zdejmij skórki, gdy tylko będą wystarczająco chłodne, aby sobie poradzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Duże Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja4 Duże Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
5
Rezerwując płyn, usuń cebulę z octu i dodaj do buraków. W innej misce ubij razem olej, musztardę, miód, 1 łyżkę octu i kilka dużych szczypt soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Do buraków dodać sos, pietruszkę i wszystkie oprócz 2 łyżek fety. Dobrze wymieszać i posmakować; w razie potrzeby doprawić solą lub octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Udekoruj posypką pozostałą fetę na wierzchu.Uwaga: piękny odcień buraków poplami twoje ręce i ubrania. Załóż rękawiczki i fartuch, jeśli Różowy nie jest Twoim kolorem!Wskazówka: Użyj dowolnych dostępnych kolorów buraków; jeśli zdecydujesz się użyć zarówno złotych, jak i czerwonych buraków, wrzuć je osobno z opatrunkiem, aby czerwone buraki nie zabrudziły żółtych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn