Sałatka z pieczonych buraków z marynowaną cebulą i fetą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z pieczonych buraków z marynowaną cebulą i Fetanem. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 161 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sera feta, ocet szampański, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z kopru włoskiego, krwistej pomarańczy i awokado, Bi-Rite Market ' s BLT&E Z Harissą Mayo, oraz Bi-Rite Market ' s Curry Coconut bataty Mash.
Instrukcje
Cebulę, ocet i kilka szczypt soli połączyć w małej misce i odstawić.
Jeśli używasz buraków dla niemowląt, pozostaw skórę na skórze, ale zmniejsz ją o połowę lub ćwierć w razie potrzeby,aby miały grubość około 1 cala. Jeśli używasz średnich lub dużych buraków, obrać i pokroić w 1-calowe kawałki.
Zmieść kosz na parowiec w dużym garnku, dodaj wodę tylko na dno kosza i ułóż buraki w jednej warstwie. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu, przykryć garnek i zmniejszyć ogień, aby utrzymać energiczne gotować na wolnym ogniu. Gotować, aż buraki będą całkowicie miękkie po przekłuciu szaszłykiem, około 30 minut. (Miej oko na poziom wody podczas gotowania i dodaj więcej, jeśli grozi wyschnięciem.)
Wyjąć z ognia i ostudzić. Jeśli używasz małych buraków, zdejmij skórki, gdy tylko będą wystarczająco chłodne, aby sobie poradzić.
Rezerwując płyn, usuń cebulę z octu i dodaj do buraków. W innej misce ubij razem olej, musztardę, miód, 1 łyżkę octu i kilka dużych szczypt soli.
Do buraków dodać sos, pietruszkę i wszystkie oprócz 2 łyżek fety. Dobrze wymieszać i posmakować; w razie potrzeby doprawić solą lub octem.
Udekoruj posypką pozostałą fetę na wierzchu.Uwaga: piękny odcień buraków poplami twoje ręce i ubrania. Załóż rękawiczki i fartuch, jeśli Różowy nie jest Twoim kolorem!Wskazówka: Użyj dowolnych dostępnych kolorów buraków; jeśli zdecydujesz się użyć zarówno złotych, jak i czerwonych buraków, wrzuć je osobno z opatrunkiem, aby czerwone buraki nie zabrudziły żółtych.