Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z pesto orzechowym

Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z pesto orzechowym
Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z pesto z orzecha włoskiego może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 281 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz orzechy włoskie, oliwę z oliwek, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Kurczaka Z Koprem Włoskim, Azjatycka Sałatka z gruszki, kopru włoskiego i orzecha włoskiego, oraz Sałatka z pieczonych buraków, kopru włoskiego i orzechów włoskich dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: zaprawa i tłuczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Wybierz niektóre liściaste liście z wierzchołków kopru włoskiego i rezerwy. Przyciąć i zarezerwować łodygi do poszycia i gotowania ryb w przepisie makreli. Jeśli zewnętrzna warstwa którejkolwiek z cebulek jest posiniaczona lub wydaje się nieco wyschnięta, Usuń i wyrzuć warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
3
Cebulki przeciąć na pół, wzdłuż i umieścić je na płaskiej powierzchni.
4
Wytnij każdą połowę na 3 równe kawałki, aby wyglądały nieco jak sekcje pomarańczowego klina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
5
Rozgrzać dużą patelnię i dodać oliwę z oliwek. Gdy olej lekko rozgrzeje, zdejmij patelnię z ognia. Ułożyć koper włoski w jednej warstwie na dnie patelni i doprawić solą i płatkami czerwonego pieprzu. Odstawić patelnię do ognia i gotować, niezakłócony, aż koper włoski zmieni kolor na jasnobrązowy z pierwszej strony, 3 do 5 minut. Użyj szpatułki lub szczypiec, aby obrócić koper włoski na drugą stronę. Gdy brązowieje na drugiej stronie, zdjąć patelnię z ognia i dodać białe wino. Doprawić solą, do smaku i odstawić patelnię do ognia. Gotować na małym ogniu, aż całe wino zmniejszy się. Skąd będziesz wiedzieć? Usłyszysz skwierczenie kopru włoskiego w oleju, gdy wino wyschnie. Włóż nóż do kilku kawałków kopru włoskiego. Powinny być delikatne i uległe. Jeśli nie, dodaj 1/2 szklanki wody. Gotować, aż woda odparuje. Jeśli to konieczne, dodać do innej filiżanki (a może więcej, jeśli Cebulki kopru włoskiego były niezwykle duże), w małych krokach, gotować Koper, aż będzie miękki. Posmakuj drobnego kawałka do przypraw. Najlepiej byłoby, gdyby na końcu procesu pozostało bardzo mało cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Koper włoski wyjąć z patelni i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Użyj moździerza i tłuczku, aby zmielić orzechy włoskie. Alternatywnie posiekaj je dużym nożem. W małej misce wymieszać orzechy włoskie z sokiem z cytryny, szczyptą soli morskiej, olejem z orzechów laskowych i likierem pomarańczowym. Smak przypraw. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Olej Z Orzechów LaskowychOlej Z Orzechów Laskowych
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Przenieść Koper do miski i wrzucić z niektórych pesto z orzecha włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodać pomarańczowe odcinki i liście rukoli z 2 łyżkami łodygi kopru włoskiego plastry i wrzucić do blend. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
10
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn