Sałatka z kantalupą i grillowanymi figami
Kantalupa i grillowana Sałatka figowa to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 534 kalorie. Ten przepis służy 6. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli koszernej, szpinak dla niemowląt, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Żeberka Rory z grillowaną kukurydzą, Kantalupą i sałatką ze świeżych ziół, Szynka grillowana z ananasem i Kantalupą, oraz Grillowany Miód Miętowy Kantalupa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu.
Szczotka 1 1/2 łyżeczki sosu sojowego na ścięte boki fig.
Umieść figi, przyciąć stronę w dół, na stojaku do grillowania; grill 1 minutę z każdej strony lub aż lekko zbrązowieje.
Połączyć pozostałe 1 łyżka sosu sojowego, sok, miód, olej, czosnek, i sól; wymieszać trzepaczką.
Połącz rukolę, szpinak, seler, cebulę i pieprz. Ułóż 2 kliny kantalupy na każdym z 6 talerzy. Top każdej porcji z około 1 szklanka mieszaniny rukoli, 3 połówki figi, i 1 1/2 łyżeczki orzechów; skropić z około 1 1/2 łyżki sos.