Sałatka z jagód pszenicy
Sałatka z jagodami pszenicznymi to bezmleczna, laktoowo-wegetariańska i wegańska przystawka. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 10 g białka i 17 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis polubiło 2199 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cebuli, kwaśnych wiśni, soku z cytryny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 38 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka z jagód pszenicy, Sałatka z jagód pszenicy i Sałatka z jagód pszenicy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W dużym garnku połącz jagody pszenicy z taką ilością wody, aby sięgała 2 cale ponad jagody pszenicy. Doprowadzić do wrzenia i gotować bez przykrycia przez 1 godzinę lub do miękkości.
Odcedzić i ostudzić. Prażymy orzechy włoskie na średnio suchej patelni na średnim ogniu, aż zaczną pachnieć, od 2 do 3 minut.
W dużej misce wymieszaj jagody pszenicy, orzechy włoskie, seler, suszone wiśnie, szalotkę, pietruszkę, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 46 dolarów za butelkę.
![Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir]()
Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir
Muskularne wino z delikatną stroną, ten rocznik Shea przedstawia się aromatami czarnej wiśni, ciemnej śliwki, sarsaparilli, nutą mandarynki i kuszącą mięsistością. Jedwabistość przodu prowadzi do łyku ciemnej wiśni, żurawiny i przypraw. Podwyższone kwasy i mocne taniny zapewniają trwałość i przyciągający uwagę dodatek do Twojej piwnicy. Podawać z: Wędzoną w herbacie piersią z kaczki z wiśniową soją i imbirem marynowaną potrójnie pieczoną szynką z glazurą żurawinową.