Sałatka z gotowanego łososia z burakami
Sałatka z łososia gotowana z burakami to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, koperek, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka Ogórkowa Z Gotowanym Łososiem, Ciepła sałatka z łososia i szpinaku z prażonymi burakami, awokado, fetanem i oliwkami, oraz Sałatka z łososia gotowana z sałatą i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść łososia na dużej patelni i doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodaj 1/4 szklanki octu ryżowego i wody, aby osiągnąć połowę łososia. Przykryć i dusić na średnim ogniu, aż łosoś będzie nieprzejrzysty i zacznie się łuszczyć, 12 do 15 minut.
Przenieść do płyty i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, 15 do 20 minut. Używając widelca, płatki łososia na kawałki wielkości kęsa. W międzyczasie, w małej misce, połączyć kwaśną śmietanę, chrzan, pozostałą 1 łyżkę octu, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. W poszczególnych miseczkach połącz rukolę, łososia i buraki.
Skropić sosem i posypać koperkiem. Technika: buraki są pyszne na surowo, ale powinny być krojone bardzo cienko. Najprostszym sposobem jest japońska mandolina. Można to również zrobić za pomocą obieraczki do warzyw lub spróbować zetrzeć je na tarce do pudełek.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.