Sałatka z buraków, koziego sera i awokado
Sałatka z buraków, koziego sera i awokado to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 7G białka, oraz 23G tłuszczu. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz syrop klonowy, pieprz, skórka pomarańczowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z buraków, awokado i koziego sera, Kolacja: sałatka z buraków, awokado i koziego sera, oraz Sałatka z pieczonych buraków z awokado, kozim serem i kandyzowanymi orzechami włoskimi z miodem Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć łodygi buraka do 1 cala; delikatnie umyć i umieścić w 3 1/2-qt. rondel z wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu 25 do 30 minut lub do miękkości.
Usunąć buraki z ognia; odcedzić, spłukać i całkowicie ostudzić (około 25 do 30 minut). Buraki obrać i pokroić w ósemki.
Ubić razem skórkę pomarańczową i kolejne 3 składniki. Stopniowo dodawać oliwę w powolnym, stałym strumieniu, ubijając aż do wymieszania.
Wyłożyć półmisek z rukolą. Ułożyć buraki i plastry awokado w naprzemiennych rzędach (po 2) na wierzchu rukoli.
Posypać kozim serem, cebulą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Podawać z pomarańczowym winegretem.
*1 (6-oz.) pakiet fresh Baby szpinak może być zastąpiony.