Sałatka Z Bakłażana
Sałatka z bakłażana może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 303 kalorie, 10g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz azjatyckie bakłażany, ocet ryżowy, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Sałatka Z Bakłażana, Sałatka Z Bakłażana, oraz Sałatka z bakłażanem Zee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść bakłażany w 12-na 15-calowej patelni do pieczenia; przekłuj każdy kilka razy ostrym nożem.
Piec w piekarniku zwykłym lub konwekcyjnym 400, aż będzie bardzo miękki po naciśnięciu, 40 do 50 minut.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, o 15 protokół.
Odciąć i wyrzucić łodygi; pokroić bakłażany na pół wzdłuż. Widelcem lub palcami usuń ciało na długich strzępach. Odrzuć peelingi.
Tymczasem w misce wymieszaj olej sezamowy, sos sojowy,ocet ryżowy i czosnek.
Dodać bakłażana i delikatnie wymieszać do płaszcza. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut lub do 4 godzin.
Sałatkę z bakłażana posypać zieloną cebulką tuż przed podaniem.