Sałatka Z Bakłażana
Sałatka z bakłażana wymaga mniej więcej 3 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka octu balsamicznego, sól i pieprz, bakłażany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Bakłażana, Sałatka Z Bakłażana, oraz Sałatka z bakłażanem Zee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Bakłażany przebić kilka razy widelcem i umieścić na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 1/2 godziny lub do całkowitego zmięknięcia. Całkowicie fajne.
Usunąć skórę i posiekać dobrze.
Przełożyć do dużej miski i odstawić.
Na patelni, gotować czosnek w 1 łyżka oleju na średnim ogniu, aż lekko rumiane.
Przełożyć do małej miski. Wymieszać pozostałe 2 łyżki oleju, ocet, cukier, oregano i bazylia, aż dobrze wymieszane i cukier rozpuszcza.
Wlać bakłażan, i wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz wrzucić. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej jedną godzinę przed podaniem.