Sałatka Mandarynkowo-Migdałowa
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka mandarynkowo-migdałowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mandarynki, sól, sałata liściasta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka Z Mandarynek Migdałowych, Sałatka Z Mandarynek Migdałowych, oraz Szybka Sałatka Z Mandarynek Migdałowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu umieść migdały i 1/4 szklanki cukru. Gotować, ciągle mieszając, 10 minut lub aż cukier pokryje migdały i zmieni kolor na złoty.
Rozprowadzić w jednej warstwie na lekko natłuszczonym papierze woskowym; ostudzić 20 minut. Rozbić na kawałki i odstawić na bok.
Olej i 6 kolejnych składników Połącz w słoiku z pokrywką. Szczelnie zamknąć pokrywę i dobrze wstrząsnąć. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Wymieszać sałatę, pomarańcze, cebulę i migdały. Potrząśnij dressingiem i skrop sałatkę tuż przed podaniem.