Sałatka makaronowa z pieczonym bakłażanem i szparagami
Pieczony bakłażan i szparagi Sałatka makaronowa może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Ten przepis służy 12. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz bakłażan, oliwę z oliwek, makaron penne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 43%. Spróbuj Sałatka makaronowa z pieczonych warzyw z bakłażanem, cukinią i serem Feta, Kremowa zapiekana sałatka ze szparagami i makaronem Zoodle, oraz Sałatka z makaronem Pesto z wędzonym łososiem i prażonymi szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak do pieczenia w górnej części piekarnika.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Na blasze do pieczenia rozłożyć szparagi i plastry bakłażana. warzywa skropić 1/4 szklanki oliwy z oliwek. posypać czosnkiem w proszku.
Upiec szparagi i bakłażana w nagrzanym piekarniku do miękkości, 12 do 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy ostygnie, warzywa pokroić na grubo; odstawić na bok.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i zagotuj. Zamieszać w penne i powrócić do wrzenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale nadal jest lekko jędrny, o 9 protokół.
Przenieść około 1/4 penne na raz do dużej salaterki, skropić każdą partię z około 1 łyżeczka oliwy z oliwek i 1 łyżeczka parmezanu. Mieszać między dodatkami.
Wymieszać Prażone szparagi i bakłażan, sok z cytryny, 1/4 szklanki parmezanu, ocet balsamiczny, i sos Worcestershire, aż dokładnie połączone.
Sałatkę makaronową posypać przyprawą bez soli i czarnym pieprzem.
Przykryć miskę i przechowywać w lodówce sałatka z makaronem, aż dokładnie schłodzone i smaki mają mieszane, co najmniej 3 godziny.