Sałatka Jagodowo-Mandarynkowa

Sałatka Jagodowo-Mandarynkowa
Sałatka jagodowo-Mandarynkowa trwa 30 minut od początku do końca. Ten hor d ' oeuvre ma 127 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 14 i kosztuje 85 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis z Taste of Home wymaga podartej sałaty, nasion selera, octu jabłkowego i truskawek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Podobne przepisy to Sałatka Z Mandarynką, Sałatka Mandarynkowo-Nerkowcowa, oraz Sałatka Z Mandarynką Z Awokado.

Instrukcje

1
W 2-szklankowej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej połącz pierwsze dziewięć składników. Kuchenka mikrofalowa, bez przykrycia, na wysokim poziomie przez 1-2 minuty; mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Ubij w oleju. Przykryj i wstaw do lodówki do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
W salaterce połącz warzywa, truskawki, pomarańcze, cebulę, migdały i boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
( 23)( 23)
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
ZieloniZieloni
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Skrop dressingiem i delikatnie wymieszaj, aby pokryć.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche to elegancki i charakterystyczny wyraz odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców skompensowanych delikatnymi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną świeżą kwasowością i strukturą średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą tostową.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia1
Magazyn