Sałatka Caprese Z Pieczonych Pomidorów
Sałatka z pieczonych pomidorów Caprese jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. 81 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oliwy z oliwek, bazylii, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka Z Pieczonych Pomidorów Caprese, Sałatka Caprese Z Wolno Pieczonych Pomidorów, oraz Sałatka Caprese Z Pieczonych Winogron.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F (135 stopni C).
Ułóż pomidory, pokrój boki w górę, na blasze do pieczenia.
Skropić 1/4 szklanki oliwy z oliwek i 1 1/2 łyżki octu balsamicznego i posypać czosnkiem, cukrem, solą morską i czarnym pieprzem.
Piecz pomidory w rozgrzanym piekarniku, aż zaczną się brązowieć, a soki staną się grube i lepkie, około 2 godzin.
Niech pomidory ostygną do temperatury pokojowej.
Ułóż połówki pomidorów i plastry sera mozzarella na półmisku, na przemian pomidory i ser, aby uzyskać atrakcyjny wzór; sałatkę posypać bazylią.
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i 1 1/2 łyżeczki octu balsamicznego.