Sate z kurczaka w sosie Ponzu
Sate z kurczaka w sosie Ponzu to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz brązowy cukier, połówki piersi kurczaka, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sate z kurczaka w sosie orzechowym, Sate Z Kurczaka W Sosie Orzechowym, oraz Saté z kurczaka w sosie orzechowym.
Instrukcje
Każdą pierś kurczaka pokroić na pół wzdłuż na 4 paski.
Połączyć cukier i pozostałe składniki z wyjątkiem gotowania sprayu w małej misce; mieszać, aż cukier się rozpuści.
Połączyć połowę mieszaniny sake i wszystkie kurczaka w dużej misce.
Odstawić na 10 minut. Zachowaj pozostałą mieszaninę sake.
Odcedzić kurczaka, odrzucając marynatę. Nawlecz 1 pasek kurczaka na każdy z 16 (8-calowych) szaszłyków.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 2 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Podawać z pozostałą mieszaniną sake.
Uwaga na wino: to danie wymaga wina, które jest odważne, ale orzeźwiające. Dry ros robi to wspaniale. Mój wybór: schłodzona butelka Chateau Potelle ' S Riviera Ros z Paso Robles w Kalifornii. The 2002 is about $ - Karen MacNeil