Sake na parze okoń morski może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $16.84 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1731 kalorii, 139g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, imbir, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sake Steamed Sea Bass, Sake - duszony okoń morski z imbirem i zieloną cebulą, oraz Sake - gotowany na parze łosoś z masłem Sake.
Instrukcje
1
Podgrzać pierwsze 4 składniki do wrzenia, a następnie spuścić na wolnym ogniu w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić parowiec.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj rybę na stojaku na parowiec, wierzch z solą, pieprzem, szalotki, sosem sojowym i olejem sezamowym.Przykryć i pary przez 5 minut, aż nieprzezroczyste; usunąć stojak dodać kolendry do gotowania cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
8 (U-12) Krewetek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Ryż podawaj na 4 talerzach, wierzch z rybą, wierzch z sokami do gotowania, posyp sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.