Sago Sabudana Khichdi
Sago Sabudana Khichdi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 0g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Jeśli masz grubo zmielone orzeszki ziemne, papryka chile, nasiona kminku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj sabudana khichdi, jak zrobić sabudana khichdi na post vrat, Sabudana Khichdi-Navratri, oraz Sabudana dosa / Sago dosa for fast, vrat dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce moczyć sago 8 godzin lub przez noc w wystarczającej ilości wody do pokrycia.
Rozpuścić ghee w dużym rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, i wymieszać w zielonej papryki chile i nasion kminku. Gotować i mieszać, aż rumiane.
Do rondla wrzucić sago, orzeszki ziemne i kokos. Na średnim ogniu gotować i mieszać około 10 minut, aż sago będzie chrupiące.
Wymieszać z cukrem i solą. Top z jogurtem, i udekorować kolendry służyć.