Sałatka Tabbouleh z krewetkami
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na jedzenie z Bliskiego Wschodu. Spróbuj zrobić w domu sałatkę Tabbouleh z krewetkami. To danie główne ma 288 kalorii , 27 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 5 osób. Za 3,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Mieszanka bulguru, ogórka, zielonej cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i peskatariańską . Z wynikiem Spoonacular 65% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują : Kolorowa sałatka z czerwonej komosy ryżowej, a nie z tabbouleh , Sałatka z komosy ryżowej i tabbouleh z chavrie .
Instrukcje
Wsyp bulgur do małej miski i zalej wrzącą wodą. Przykryj i odstaw na 30 minut lub do momentu wchłonięcia większości płynu; odcedź.
W dużej misce połącz bulgur, ogórek, cebulę, pietruszkę i miętę. W małej misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę, imbir, kolendrę, sól i pieprz.
Polać mieszanką bulgur i wymieszać.
Przełożyć do miski i udekorować krewetkami.