Sałatka rzymska z sezamem i migdałami

Sałatka rzymska z sezamem i migdałami
Przepis na sałatkę rzymską z sezamem i migdałami można przygotować w około 25 minut . Ten przepis służy 12 osobom. Ta przystawka zawiera 215 kalorii , 3 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Za 55 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką masło, zieloną cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Shredded Romaine w koreańskim winegrecie sezamowym , Shredded Romaine w koreańskim winegrecie sezamowym i Romaine Pesto z nasionami sezamu, Asiago i suszonymi pomidorami .

Instrukcje

1
Na dużej patelni rozpuść masło i cukier na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać makaron, nasiona sezamu i migdały. (Wyrzuć opakowania przypraw z makaronu lub zachowaj do innego użytku.) Gotuj i mieszaj przez 6-8 minut lub do momentu zarumienienia; odłożyć na bok. W dużej misce sałatkowej wymieszaj sałatkę rzymską i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W słoiczku z szczelnie zamykaną pokrywką wymieszaj składniki dressingu; dobrze wstrząsnąć. Tuż przed podaniem skrop mieszanką rzymską; posyp mieszanką makaronową. Wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Cakebread Reserve z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 65 dolarów za butelkę.
Rezerwowe ciasto chlebowe Chardonnay
Rezerwowe ciasto chlebowe Chardonnay
Chardonnay Reserve 2014 oferuje uwodzicielsko świeże, kremowe aromaty złotego jabłka i azjatyckiej gruszki, ładnie uzupełnione nutami creme brulee, wanilii i minerałów. Bogate i pełne na podniebieniu, wino odsłania rdzeń głęboko skoncentrowanych aromatów jabłka, melona i cytrusów, które utrzymują swoją intensywność przez długi, mineralny finisz. Oferując głębokie rezerwy owoców w połączeniu z wzorową równowagą, Chardonnay Reserve jest teraz pyszne, ale będzie pięknie dojrzewać w butelce przez kolejne 5-7 lat. Połącz to wino z zupą ze słodkich ziemniaków z kasztanami i brandy.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn