Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową
Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, bitą śmietanę jaśminową, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową, Słodko-gorzka tarta cytrusowa z kremem jaśminowym, oraz Słodko-gorzka tarta czekoladowa z kawowym kremem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 4 składniki w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
2
Dodać mąkę i mieszać tylko do wymieszania; odstawić 5 minut. Naciśnij ciasto na dolnej i górnej stronie patelni o średnicy 9 do 91/2 cala z wyjmowanym dnem. Chill 30 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
3
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na Imprezy
4
Upiec skórkę do głębokiego złota, naciskając tylną łyżką, jeśli tworzą się pęcherzyki, około 25 minut. Chłodna skórka w patelni na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na Imprezy
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub
1
Połącz czekoladę, masło i obie skórki w średniej metalowej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
2
Miejsce miski w patelni ledwo gotującej się wody ustawić na małym ogniu. Mieszaj, aż czekolada i masło stopią się i będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
1/4 Funta Grzybów Morelowych
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub
Skręcić Liny Lukrecjowe
3
Wyjąć miskę z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
4
Umieścić drobny sitko na misce z roztopioną czekoladą. Trzymaj patelnię z wodą ustawioną na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub
Skręcić Liny Lukrecjowe
5
Żółtko ubić w małej metalowej misce, aby zmiksować. Stopniowo ubijać w 1/4 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany Grzybów
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny Lukrecjowe
6
Umieść miskę na patelni z gorącą wodą; stale mieszać żaroodporną gumową szpatułką, skrobanie dna miski, aby zapobiec gotowaniu jaj, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do mieszaniny jaj rejestruje 160 ° F,około 3 minut. Natychmiast wlać mieszaninę jaj do sitka ustawionego na misce z czekoladą. Mieszaj, aż jajko zostanie włączone do czekolady i mieszanina jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Skręcić Liny Lukrecjowe
7
Wlać nadzienie czekoladowe do skorupy; przechylić lekko, aby równomiernie się rozprowadzić(skorupa nie zostanie całkowicie wypełniona). Przykryć i schłodzić przez noc lub do 2 dni. Przed podaniem niech tarta lekko zmięknie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
8
Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub
9
Tarta na talerzu. Używając worka z ciastem wyposażonego w końcówkę Gwiazdy, rozetkuj bitą śmietanę wokół krawędzi tarty.