Słodkie pikantne pałeczki
Drumettes Sweet Heat przygotowuje się w przybliżeniu w 1 godzinę od początku do końca. Za 83 centy za porcję przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 187 kalorii . Ten przepis jest dla 18 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka mielonej musztardy, sosu sojowego, sosu chili i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i zgodną z FODMAP . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena jest raczej słaba. Przepisy „Sorbet malinowy z nutą ostrości” , „Za gorąco w kuchni: zimne dania na falę upałów” i „Jak słodka jest lasagne ze słodkich ziemniaków” są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce połącz syrop, sos chili, szczypiorek, sos sojowy, musztardę i pieprz cayenne. Odłóż 2/3 szklanki do podlewania. Pozostałą marynatę rozlej do dwóch dużych, zamykanych torebek foliowych; dodaj kurczaka. Zamknij torebki i obróć, aby pokryć. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Odcedź i wyrzuć marynatę.
Ułóż kurczaka w dwóch natłuszczonych formach do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Piecz bez przykrycia w temperaturze 190°C przez 30 minut; odcedź. Obróć kurczaka i polej odrobiną marynaty.
Piecz przez 10 minut, przewróć i ponownie posmaruj.
Piecz przez kolejne 10–15 minut, aż sos stanie się klarowny i zgęstnieje.