Słodki Kurczak z limonką Chili z kuskusem kolendry
Przepis można zrobić słodkiego kurczaka z limonką Chili z kuskusem kolendry w około 35 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 33g białka, 7G tłuszczu i w sumie 422 kalorie. Ten przepis służy 4. Za $2.19 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powie, że trafił w sedno. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, sok z limonki, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako Amerykańskie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Ciastka Chili ze słodkich ziemniaków z sosem z limonki kolendry, Grillowany Kurczak Chili Cilantro Lime, oraz Mahoniowy Pieczony kurczak ze słodkimi ziemniakami z wędzonej limonki i kolendrą Chimichurri są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj kostki piersi kurczaka w gorącym oleju, aż soki będą klarowne, a kurczak nie będzie już różowy w środku, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek
Cały Kurczak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Posyp kurczaka glutaminianem sodu podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Msg
Cały Kurczak
3
Usuń kurczaka z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wymieszaj sos sojowy, brązowy cukier, płatki czerwonej papryki, sok z limonki i skórkę z limonki w misce, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Brązowy Cukier
Sok Z Limonki
Skórka Z Limonki
Sos Sojowy
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wlej sos na gorącą patelnię, zagotuj i zmniejsz ogień. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos zacznie się nieznacznie zmniejszać, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Ugotowanego kurczaka wymieszać z sosem i gotować, aż sos utworzy glazurę na kawałkach kurczaka, jeszcze około 2 do 3 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Kurczak Gotowany
SOS
7
W rondelku zagotować bulion warzywny. Wymieszaj kuskus z bulionem warzywnym, wyłącz ogień i odstaw kuskus, aż bulion się wchłonie, około 5 minut. Wymieszaj kolendrę z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Kolendra
Kuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Ułóż kuskus na półmisku do serwowania, polej kurczakiem i sosem i podawaj z ćwiartkami limonki. Przed podaniem wyciśnij ćwiartki limonki na kuskusie i kurczaku.
Chili w menu? Spróbuj połączyć się z Cava, Shiraz, i Grenache. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Casteller Cava Rosado z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą, z drugą fermentacją w butelce. Leżakowany przez 12 miesięcy na osadzie przed wydaniem, konsekwentnie zapewnia smaki premium.Ta żywa, pikantna Cava dobrze komponuje się z większością tapas, oprócz świeżych owoców, tart jagodowych i miękkich, kremowych serów. Ma więcej niż wystarczająco dużo stylu i treści, aby sam w sobie był doskonałym aperitifem.