Ryż W Stylu Pilaf
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ryżu w stylu Pilaf. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 28 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ryż, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pilaw Ryżowy W Stylu Ogrodowym, Adobo rice, pilaf style, oraz Pilaf Ryżowy Po Grecku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż lekko tosty i złoty, o 1 1/2 protokół. Wymieszać z wodą i solą, doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień do średnio niskiego poziomu i gotować przez 18 minut. Następnie pozwól ryżowi odpocząć na ogniu przez 5 minutproszę nie podnosić pokrywki, aby rzucić okiem lub wymieszać, albo ryż nie będzie gotować równomiernie.
Umieść ryż w dużej misce, puch i oddziel ziarna widelcem.
W razie potrzeby dodać skórkę z cytryny i/lub tymianek i podawać.