Warzywa smażony ryż wymaga około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 40 centów za porcję. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Mieszanka soli, sos teriyaki, olej z orzeszków ziemnych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Podobne przepisy to warzywa smażony ryż, jak zrobić warzywa smażony ryż / rice s, Warzywny (nie) Ryż smażony, oraz Ryż Smażony Warzywami.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym woku lub patelni na średnim ogniu. Gotować jajko w gorącym woku, ciągle mieszając, aż nie będzie już wilgotne, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Przenieść jajko na talerz i powrócić wok do ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Gotować imbir i czosnek na patelni, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj sos teriyaki, sok z limonki, brązowy cukier, sól i płatki czerwonej papryki do imbiru i czosnku; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego, i nadal gotować kolejne 2 protokół.
Zimny ryż pokruszyć w woku. Mieszaj ryż drewnianą łyżką, rozbijając ryż na pojedyncze ziarna, gdy się rozgrzeje; dodaj groszek, marchew, brokuły i zieloną cebulę. Gotować i mieszać mieszaninę, aż warzywa będą miękkie, 7 do 10 protokół. Złóż jajecznicę do mieszanki ryżu; gotować i mieszać, aż jajko zostanie podgrzane, 1 do 2 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Gruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.