Rustykalny Doniczka chleb bochenki lub bułki
Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Food.com ma 43 fanów. Jeśli masz silną mąkę chlebową, pestki dyni, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj bułki z nadziewanymi ziemniakami, jak zrobić bułki, Chleb Mallorca: Miękkie Portorykańskie Słodkie Bułeczki, oraz Dzieci mogą zrobić: rozmaryn chleb w doniczce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować doniczki:.Weź od dwóch do sześciu ceramicznych doniczek (od 3 do 6 cali). Dokładnie umyć i posmarować je wewnątrz i na zewnątrz smalcem, masłem lub olejem. (Proszę oczywiście używać nowych doniczek!).
Podgrzewać w nagrzanym wcześniej piekarniku w temperaturze 190C; 191°: Gaz 5, przez 25-30 minut.Powtórz proces dwa lub trzy razy, aby uzyskać dobrą "przyprawę"i nieprzywierającą powierzchnię na doniczkach.Przed pieczeniem z nimi wyłożyć podstawę papierem odpornym na tłuszcz lub pergaminem do pieczenia-zwłaszcza jeśli na dnie doniczki znajduje się dziura!Aby chleb:.Jeśli używasz suszonych drożdży. Rozpuścić jedną łyżeczkę cukru w ciepłej wodzie, a następnie dodać suszone drożdże. Pozostaw do spienienia, około dziesięciu minut. Jeśli używasz świeżych drożdży, zmiksuj je w ciepłej wodzie.
Mąki, sól i cukier umieścić w dużej misce i natrzeć masło.(
Dodaj wszelkie dodatki, których możesz używać tutaj.).
Do suchych składników dodać płyn drożdżowy i wymieszać z miękkim ciastem.Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i ugniataj ciasto, składając je w kierunku siebie, a następnie naciskając piętą dłoni w dół i od siebie. Daj ciasto ćwierć obrotu i powtórz czynność. Zagniataj, aż będzie gładka i nie będzie lepka.
Ciasto pokroić na równe kawałki i umieścić w przygotowanych i dobrze naoliwionych / maślanych doniczkach, które należy umieścić na blasze do pieczenia. Polać mlekiem lub osoloną wodą i posypać mieszanymi nasionami.
Umieść garnki w dużym naoliwionym woreczku z polietylenu i pozostaw w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi swoją wielkość, około 45-60 minut.
Wyjąć polietylenową torebkę i piec na środkowej półce gorącego piekarnika w temperaturze 230C (450F) lub gazu 8 przez 10 do 30 minut, w zależności od wielkości doniczek, lub do momentu, gdy chleb jest rumiany i brzmi pusto po naciśnięciu.
Wyjąć chleb z doniczek i ostudzić na stojaku z drutu. Następnie można je zastąpić w doniczkach służyć, po ostygnięciu!To ciasto można udowodnić w maszynie do chleba/maszynie dla łatwości i z dobrymi wynikami. Postępuj zgodnie z instrukcjami maszyny, najpierw dodaję płyny do mojego wypieku chleba, a następnie suche składniki na koniec.
Dodaj dodatki przed dodaniem płynów do suchych składników, a jeśli używasz automatu do chleba, dodaj je, gdy pojawi się komunikat " dodatki "lub dodaj je do tacy" Exras".