Rustykalna Tarta Gruszkowa
Rustykalna tarta gruszkowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka maślanki niskotłuszczowej, woda, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Rustykalna Tarta Gruszkowa, Rustykalna Tarta Gruszkowa, oraz Rustykalna Tarta Gruszkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, w średniej misce ubij razem mąkę z ciasta pełnoziarnistego, mąkę uniwersalną, cukier granulowany i sól.
Dodać masło i za pomocą dwóch noży lub noża do ciast, pokroić masło w mieszaninę mąki, aż uzyskasz żwirową, konsystencję. W małej misce połączyć maślankę i wodę z lodem. Za pomocą widelca stopniowo mieszaj mieszaninę maślanki z mieszaniną mąki. Wkleić ciasto w 4-calową okrągłą i owinąć folią. Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 425 stopni F i przygotuj nadzienie. Obrać gruszki, wycedzić je i pokroić w plasterki o średnicy 1/4 cala. W dużej misce wrzucić plastry gruszki z sokiem z cytryny.
Posypać skrobię kukurydzianą, brązowy cukier i cynamon i wrzucić, aż gruszki są równomiernie pokryte. Odstawić.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj schłodzone ciasto na duże koło o średnicy około dziewięciu cali. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia i udekorować ciasto wałkiem do ciasta, przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Jeśli ciasto pęknie w ogóle załatać go palcami.
Ułóż gruszki w Kopcu na środku ciasta, pozostawiając 2-calową granicę. Wchodzisz na granicy nad wypełnieniem. Pokryje tylko gruszki częściowo i nie musi być nawet.
Piec tartę przez 15 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F, utrzymując tartę w piekarniku przez cały czas i piec przez kolejne 40 minut, aż gruszki będą miękkie, a skórka będzie złotobrązowa.
W małej misce wymieszaj miód i wrzącą wodę, aby uzyskać szkliwo. Po zakończeniu tarty wyjmij ją z piekarnika i posmaruj miodową glazurę na całej powierzchni owoców i skórki.
Przełożyć na talerz, aby lekko ostudzić.
Pokroić na 6 klinów i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.