Rustykalna Tarta Cebulowa
Rustykalna tarta cebulowa wymaga około 2 godziny od początku do końca. Na 1,07 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 627 kalorii. 506 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z prostych przepisów wymaga masła, z grubsza gruyère ser szwajcarski, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i tymianek. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Rustykalna Tarta Cebulowa, Rustykalna Tarta Z Ziemniakami I Karmelizowaną Cebulą, oraz Rustykalna Tarta Z Figami, Cebulą I Gruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj ciasto: jeśli robisz skorupę od podstaw, przygotować ciasto i niech ostygnie w lodówce podczas gotowania cebuli.
Aby przygotować ciasto, mąkę i sól ubić razem w dużej misce.
Masło pokroić na mąkę rękami lub nożem do ciast, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Dodać śmietanę i użyć widelca do włączenia go do ciasta. Zbierz ciasto w kulkę i uformuj je w dysk. Owinąć folią i schłodzić przez co najmniej godzinę.
Cebulę obrać i pokroić wzdłuż od łodygi do korzenia. (Zobacz jak pokroić cebulę)
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na dużej patelni z grubym dnem na średnim ogniu. Gdy masło się stopi, dodaj cebulę i posyp je odrobiną soli.
Gotować, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut, aż cebula zmięknie i będzie przezroczysta.
Zmniejszyć ogień do średnio niski i gotować przez dodatkowe 40 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są dobrze rumiane.
Dodaj ocet balsamiczny i gotuj przez 10 minut, aż cebula całkowicie się karmelizuje.
Rozwałkuj ciasto: Rozgrzej piekarnik do 232°.
Wyjąć ciasto z lodówki i odstawić na 5 minut przed rozwałkowaniem.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do średnicy 13 cali.
Przełożyć ciasto na ciasto wyłożone pergaminem.
Warstwę sera i cebuli na ciasto:
Na środku ciasta ułożyć wszystkie oprócz kilku łyżek sera.
Rozłóż do 1 1/2 cala od krawędzi.
Dodać karmelizowaną cebulę, układając je na wierzchu sera.
Plisuj krawędzie: złóż krawędzie ciasta na ciasto tak, aby małe kółko cebuli nadal pokazywało się na środku tarty.
Pozostały ser posypać wierzchem tarty.
Umieść w piekarniku na środkowym stojaku.
Piec przez 10 minut w temperaturze 232°. zmniejszyć ogień do350 i piec przez dodatkowe 20-25 minut, aż skorupa będzie złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje na Tart cebulowy. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest musujące różowe wino Ruffino. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Ruffino Sparkling Rose]()
Ruffino Sparkling Rose
Ruffino Sparkling Rosé jest świeże i pachnące z nutami truskawek i lekkimi nutami płatków róży. Na podniebieniu to wino ma eleganckie bąbelki i orzeźwiającą kwasowość, oferując kuszące smaki delikatnych czerwonych jagód i białych owoców, które pozostają przez wykończenie.Ruffino Sparkling Rosé jest przyjemne samo w sobie jako aperitif, ale także jako towarzysz jedzenia, dobrze łącząc się z różnymi daniami, w tym grillowanymi rybami, pieczonym kurczakiem i sałatkami z mieszanej zieleni.